Liebherr 85 EC-B 5 FR.tronic – „Flat Top“ žeriav.

Liebherr 85 EC-B 5 FR.tronic – „Flat Top“ žeriav.

Na výstave Smopyc 2011 v Zaragoze, prezentovala spoločnosť Liebherr novinku z radu „Flat Top“ žeriavov – Liebherr 85 EC-B 5 FR.tronic. Maximálna nosnosť žeriava je 5.000 kg, kde pri maximálnom vyložení 50 m je kapacita 1.300 kg a to pri dvojpramenne prevedenom závese háka.

 

Pri vývoji „mestského žeriava“ Liebherr 85 EC-B5 FR.tronic, sa dôraz kládol nie len na zosilnenú konštrukciu, ale aj na rozmery samotnej veže. Optimalizovaný vežový systém 85 LC, ponúka inovovaný systém spojovania vežových dielov, ktorý je ideálny pri nasadzovaní žeriava v mestských podmienkach. Významným prvkom je kompaktné prevedenie všetkých komponentov, s rozmerom veže 1.2 x 1.2m  – k zjednodušeniu transportu a samotnej montáži. Základový kríž žeriava s rozmerom 3.0 x 3.0m s použitím novej vežovej kombinácie, umožňuje jednoduchú a bezpečnú montáž v stiesnených podmienkach.

 


Kompletná „hlava“ žeriava Liebherr 85 EC-B 5 FR.tronic s maximálnym vyložením 50m, je prepravovaná len na dvoch návesoch, čo zaručuje nízke prepravné náklady a bezprostrednú pripravenosť k montáži. Každý komponent žeriava váži menej ako 3 t a preto sú k montáži postačujúce menšie mobilné žeriavy.Nový vežový systém 85LC ponúka 11.7 m, 5,85 m a 3,9 m dĺžky vežových dielov a základový 12 m vežový diel. Štruktúra veže umožňuje umiestnenie aj vo výťahovej šachte, ak nie je možné žeriav umiestniť mimo objekt. 24 kW zdvihová jednotka s frekvenčným meničom, umožňuje výšku zdvihu až do 260 m. Maximálna voľne stojaca výška žeriava je 46,2 m pod hák.